Esenciální olej vavřín BIO (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní vavřínový BIO certifikovaný esenciální (éterický) olej španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití, s potravinářským certifikátem. Skvělý jako 100% přírodní potravinářské aroma.

Balení: 5 ml (další možnosti na objednávku)

275,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

  • Typ produktu: 100% čistý přírodní BIO certifikovaný esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Laurus nobilis (vavřín vznešený, vavřín ušlechtilý, bobkový list), chemotyp: 1.8-cineol, získán parní destilací listů, místo původu: Turecko/Albánie
  • Objem balení: 5 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 10 a 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Vavřín, jinak také bobkový list, známe hlavně z kuchyně. Vyrábí se z něj ale také báječný esenciální olej, který překvapí šíří benefitů a užití.

Další informace

Hmotnost 0,035 kg

Vnější užití

Jako kosmetická surovina, do masážních směsí, vonných synergií a difuzéru

Látky v něm obsažené působí proti bakteriím, virům a kvasinkám.

Vhodný, když chceme ředit hlen a uvolnit, podpořit vykašlávání.

Přidává se do produktů k ošetření zánětlivých kloubních onemocnění.

Používá se při potížích v dutině ústní - aftách, zánětech dásní, bolestech nervů.

Užitečný, když chceme obnovit zdravou střevní mikrofloru.

Stimuluje mozek, podporuje intuici a kreativitu.

Odpuzuje hmyz (mimo jiné i moly) a roztoče.

V kosmetice se hodí zejména pro pokožku s akné a vřídky, do produktů s anti-age účinky a když chceme podpořit tok lymfy.

Doporučuje se však řádné ředění při použití na pokožku, protože může dráždit.

Využití v gastronomii

Bobkový list se používá do řady českých jídel a samozřejmě ho najdeme i třeba v kuchyni středomořské.

Vavřín napomáhá k typické chuti mnoha jídel - polévek, luštěninových jídel, omáček nebo dušených pokrmů. Skvěle se uplatní i ve studené kuchyni, kde nám esenciální olej umožní dostat do pokrmu chuť suroviny bez nutnosti tepelné úpravy.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest