Esenciální olej santál západoindický – amyris (potr. kvalita)

100% čistý přírodní esenciální olej santál indický – amyris od Terpenicu, skvělý do kosmetiky, parfémů, směsí do difuzéru i pro naše čarování v kuchyni.

203,00  vč. DPH

Skladem

ks

Základní údaje o produktu:

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Amyris balsamifera, chemotyp: valerianol, získán parní destilací dřeva, místo původu: Haiti
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Vůně indického santálu je hřejivá, dřevitě-pryskyřičná a báječně se hodí do kosmetiky i parfémů. Samozřejmě nás ale nepotěší jen jeho aroma, ale i účinky.

Vnější užití

Působí blahodárně na oběhový systém, je nápomocný při křečových žílách, přidává se do produktů k ošetření unavených nohou. Kromě toho také pomáhá navodit pocit uvolnění, je podporou v obdobích stresu. Pomáhá při kašli.

V kosmetice se užívá pro jeho anti-age účinky, pomáhá regenerovat a zklidňovat.

V parfémech ho uplatníme také v pozici fixátoru a hodí se i do směsí pro pány.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.