Ochrana osobních údajů a využívání cookies

Síť stránek dify.cz, aromarecepty a aromatics.cz, jakožto další přidružené poddomény provozuje společnost Imperi Digital s.r.o., IČ 06066321, řádně registrovaná svého času u Úřadu pro ochranu osobních údajů pod číslem 74312.

S osobními údaji je nakládáno v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů č. 2016/679 (GDPR).

Jako prodávající ze zákona zpracováváme osobní údaje zákazníků, které byly poskytnuty během nákupního procesu (jméno a příjmení, případně IČ, adresa, emailová adresa, telefon, informace o zakoupeném zboží, informace o platbě, IP adresa), případně dalších údajů, které zákazník dobrovolně k takovým údajům připojil, za účelem realizace práv a povinností z kupní smlouvy, případně pro účely vedení uživatelského účtu a pro zasílání obchodních sdělení (ve smyslu oprávněného zájmu). Zákazníkem uvedená emailová adresa je primárním kanálem komunikace – je na ni zasláno potvrzení objednávky, informace o jejím odeslání, faktura a další dokumenty či informace související s kupní smlouvou.

Zákazník má možnost založit si uživatelský účet – jeho založení je zcela dobrovolné, není nutné k uzavření objednávky a umožňuje zákazníkovi zobrazit historii nákupů. K uživatelskému účtu se však nevážou žádné doplňkové osobní údaje, pouze ty, které souvisí s jednotlivými objednávkami. Nastavení uživatelského účtu a informace v něm uložené setrvávají v systému po dobu existence účtu. Zákazník může své údaje upravovat, mazat, rovněž může požádat o smazání celého účtu. Zákazník si je vědom, že nesmí poskytnout přístupové údaje k účtu třetím osobám.

Zákazník má možnost se kdykoliv odhlásit ze seznamu příjemců obchodních sdělení, buď proklikem v patičce emailu nebo zasláním zprávy na email eshop@aromatics.cz. Rovněž má možnost žádat o změny osobních údajů.

Osobní údaje související s objednávkami jsou uchovávány po dobu stanovenou zákonem.

K zajištění některých služeb potřebných pro chod webů a internetového obchodu a v souvislosti s reklamou využíváme služeb třetích stran. S těmito třetími stranami sdílíme některé informace (například nutné pro doručení balíčku nebo realizaci platby), ukládáme u nich naše informace (například hosting) nebo využíváme jejich služeb pro analýzu návštěvnosti nebo propagaci našeho e-shopu prostřednictvím jejich nástrojů či reklamní sítě. Jedná se o tyto subjekty:

  • Beepoli s.r.o. se sídlem Havlíčkova 289, 285 31 Nové Dvory (zpracovávání a expedice objednávek)
  • Redbit s.r.o., se sídlem Antonína Dvořáka 612, 280 02 Kolín (technické zajištění prodeje a distribuce digitálních produktů)
  • ThePay.cz, s.r.o., se sídlem Masarykovo náměstí 102/65, 586 01 Jihlava (platební brána)
  • Fio banka a.s., V celnici 1028/10, 110 00 Praha (přijímání plateb)
  • THINline s.r.o., Jeseniova 1196/52, 130 00 Praha (hosting)
  • Zásilkovna s.r.o., se sídlem Drahobejlova 1019/27, Libeň, 190 00 Praha 9 (doručování zásilek)
  • PPL CZ s.r.o., se sídlem K Borovému 99, 251 01 Říčany (doručování zásilek)
  • Facebook, Inc., se sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA (sdílecí tlačítka, Page plugin, Facebook Pixel)
  • Google LLC, se sídlem 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (statistiky návštěvnosti, reklamní systém, remarketingové nástroje, úložiště Google Disk)
  • Seznam.cz, a.s., se sídlem: Radlická 3294/10, 15000 Praha 5 (reklamní systém)
  • The Rocket Science Group, LLC, se sídlem 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA (Mailchimp)
  • a další subjekty, jejichž služeb využíváme příležitostně

Webová stránka, zejména část náležející internetovému obchodu, využívá cookies WordPress a WooCommerce k zajištění jeho chodu a zvýšení komfortu během nakupování. Díky nim si například obchod pamatuje, co jste vložili do košíku, které výrobky jste si v poslední době prohlíželi nebo zda návštěvník už viděl část s důležitým sdělením nebo aktuální nabídkou.

Nedisponujeme žádným systémem, který by dovedl na základě informací získaných z cookies identifikovat konkrétní osoby.

Souhlasem s uložením cookies do počítače se rozumí povolení cookies v nastavení internetového prohlížeče. Tento souhlas lze kdykoliv odvolat, případně kdykoliv konkrétní jednotlivé cookies manuálně blokovat či mazat. Eventuálně však takový krok může vést k omezení určitých funkcionalit internetového obchodu, vymazání již uložených dat uživatele či nenačtení určitých částí webu. Před smazáním či zakázáním cookies proto doporučujeme nejdříve se ujistit o tom, že tímto neztratíte žádné údaje.

Podrobné informace o cookies využívaných na našich webech naleznete tady.

Některé části webu nabízí možnost vkládat komentáře k příspěvkům. Pro odeslání komentáře je nutné vložit jméno, emailovou adresu a zprávu, tyto údaje společně s IP adresou a url komentovaného příspěvku jsou uloženy do databáze systému. Použity jsou za účelem umožnění pozdější editace či mazání komentáře, filtrování spamu a případně informování uživatele o odpovědi na jeho komentář. Veřejně dostupné je jen jméno vložené uživatelem, jeho zpráva, případně vložená url. V případě, že uživatel využívá uživatelský účet gravatar.com nebo obdobné služby a zpřístupnil u něho svůj gravatar (fotografii) a tento gravatar se načte jako součást komentáře, lze předpokládat, že tak uživatel činí dobrovolně a s publikováním vlastního gravataru souhlasí. Komentáře jsou přístupné po dobu existence stránky. Komentující vkládá své údaje aktivně a dobrovolně a za účelem jejich zveřejnění, podílí se takto na tzv. obsahu tvořeným uživateli. Toto považujeme za souhlas z jeho strany se zpracováním obsažených údajů. Takto vložené údaje lze na žádost uživatele editovat.

Zákazníci mohou vkládat recenze/hodnocení. Jejich vložením souhlasí s uveřejněním na webu, případně na dalších kanálech (zejména sociálních médiích). Email, který vloží při odeslání do systému, nebude společně s hodnocením uveřejněn. Interně však může být využit k ověření, zda daná osoba na -eshopu skutečně nakoupila. Zákazník má možnost nezadat své celé jméno, případně může zadat přezdívku. Komentář zobrazený na webu pak nebude spojen s identifikovanou nebo identifikovatelnou osobou a nebude mít tedy charakter osobního údaje.

Všechny naše webové stránky jsou zabezpečeny SSL certifikátem, který zajišťuje šifrování veškeré komunikace.
Každý má možnost uplatnit právo na přístup k údajům, které o něm společnost zpracovává, jejich opravu a případné smazání, dle platného znění zákona.