Ochrana osobních údajů a využívání cookies

Síť stránek dify.cz, foodnotes a aromatics.cz, jakožto další přidružené poddomény provozuje společnost Imperi Digital s.r.o., IČ 06066321, řádně registrovaná svého času u Úřadu pro ochranu osobních údajů pod číslem 74312.

S osobními údaji je nakládáno v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů č. 2016/679 (GDPR).

Jako prodávající ze zákona zpracováváme osobní údaje zákazníků, které byly poskytnuty během nákupního procesu (jméno a příjmení, případně IČ, adresa, emailová adresa, telefon, informace o zakoupeném zboží, informace o platbě, IP adresa), případně dalších údajů, které zákazník dobrovolně k takovým údajům připojil, za účelem realizace práv a povinností z kupní smlouvy, případně pro účely vedení uživatelského účtu a pro zasílání obchodních sdělení (ve smyslu oprávněného zájmu). Zákazníkem uvedená emailová adresa je primárním kanálem komunikace – je na ni zasláno potvrzení objednávky, informace o jejím odeslání, faktura a další dokumenty či informace související s kupní smlouvou.

Zákazník má možnost založit si uživatelský účet – jeho založení je zcela dobrovolné, není nutné k uzavření objednávky a umožňuje zákazníkovi zobrazit historii nákupů. K uživatelskému účtu se však nevážou žádné doplňkové osobní údaje, pouze ty, které souvisí s jednotlivými objednávkami. Nastavení uživatelského účtu a informace v něm uložené setrvávají v systému po dobu existence účtu. Zákazník může své údaje upravovat, mazat, rovněž může požádat o smazání celého účtu. Zákazník si je vědom, že nesmí poskytnout přístupové údaje k účtu třetím osobám.

Zákazník má možnost se kdykoliv odhlásit ze seznamu příjemců obchodních sdělení, buď proklikem v patičce emailu nebo zasláním zprávy na email eshop@aromatics.cz. Rovněž má možnost žádat o změny osobních údajů.

Osobní údaje související s objednávkami jsou uchovávány po dobu stanovenou zákonem.

K zajištění některých služeb potřebných pro chod webu a internetového obchodu a v souvislosti s reklamou využíváme služeb třetích stran. S těmito třetími stranami sdílíme některé informace (například nutné pro doručení balíčku nebo realizaci platby), ukládáme u nich naše informace (například hosting) nebo využíváme jejich služeb pro analýzu návštěvnosti nebo propagaci našeho e-shopu prostřednictvím jejich reklamní sítě. Jedná se o tyto subjekty:

  • Redbit s.r.o., se sídlem Antonína Dvořáka 612, 280 02 Kolín (technické zajištění prodeje a distribuce digitálních produktů)
  • ThePay.cz, s.r.o., se sídlem Masarykovo náměstí 102/65, 586 01 Jihlava (platební brána)
  • Váš-hosting, s.r.o., se sídlem Zbožská 1385, 288 02 Nymburk (hosting)
  • Zásilkovna s.r.o., se sídlem Drahobejlova 1019/27, Libeň, 190 00 Praha 9 (doručování zásilek)
  • PPL CZ s.r.o., se sídlem K Borovému 99, 251 01 Říčany (doručování zásilek)
  • Facebook, Inc., se sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA (sdílecí tlačítka, Page plugin, Facebook Pixel)
  • Google LLC, se sídlem 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (statistiky návštěvnosti, reklamní systém)
  • Seznam.cz, a.s., se sídlem: Radlická 3294/10, 15000 Praha 5 (reklamní systém)
  • The Rocket Science Group, LLC, se sídlem 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA (Mailchimp)
  • a další subjekty, jejichž služeb využíváme příležitostně

Webová stránka, zejména část náležející internetovému obchodu, využívá cookies WordPress a WooCommerce k zajištění jeho chodu a zvýšení komfortu během nakupování. Díky nim si například obchod pamatuje, co jste vložili do košíku, které výrobky jste si v poslední době prohlíželi nebo zda návštěvník už viděl část s důležitým sdělením nebo aktuální nabídkou.

Nedisponujeme žádným systémem, který by dovedl na základě informací získaných z cookies identifikovat konkrétní osoby.

Souhlasem s uložením cookies do počítače se rozumí povolení cookies v nastavení internetového prohlížeče. Tento souhlas lze kdykoliv odvolat, případně konkrétní jednotlivé cookies manuálně blokovat či mazat. Eventuálně však takový krok může vést k omezení určitých funkcionalit internetového obchodu, vymazání již uložených dat uživatele či nenačtení určitých částí webu. Před smazáním či zakázáním cookies proto doporučujeme nejdříve se ujistit o tom, že tímto neztratíte žádné údaje.

Podrobné informace o cookies využívaných na našich webech naleznete tady.

Některé části webu nabízí možnost vkládat komentáře k příspěvkům. Pro odeslání komentáře je nutné vložit jméno, emailovou adresu a zprávu, tyto údaje společně s IP adresou a url komentovaného příspěvku jsou uloženy do databáze systému. Použity jsou za účelem umožnění pozdější editace či mazání komentáře, filtrování spamu a případně informování uživatele o odpovědi na jeho komentář. Veřejně dostupné je jen jméno vložené uživatelem, jeho zpráva, případně vložená url. V případě, že uživatel využívá uživatelský účet gravatar.com nebo obdobné služby a zpřístupnil u něho svůj gravatar (fotografii) a tento gravatar se načte jako součást komentáře, lze předpokládat, že tak uživatel činí dobrovolně a s publikováním vlastního gravataru souhlasí. Komentáře jsou přístupné po dobu existence stránky. Komentující vkládá své údaje aktivně a dobrovolně a za účelem jejich zveřejnění, podílí se takto na tzv. obsahu tvořeným uživateli. Toto považujeme za souhlas z jeho strany se zpracováním obsažených údajů. Takto vložené údaje lze na žádost uživatele editovat.

Všechny naše webové stránky jsou zabezpečeny SSL certifikátem, který zajišťuje šifrování veškeré komunikace.
Každý má možnost uplatnit právo na přístup k údajům, které o něm společnost zpracovává, jejich opravu a případné smazání, dle platného znění zákona.