Esenciální olej mandarinka červená BIO (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní BIO mandarinkový esenciální (éterický) olej španělské značky Terpenic pro vnější i vnitřní užití, s potravinářským certifikátem. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

247,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní integrální BIO certifikovaný esenciální olej, jednodruhový,  vyrobený a značený jako doplněk stravy dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Citrus reticulata (mandarinka obecná), získán ze slupky lisováním za studena, chemotyp: limonen, místo původu: Španělsko/Itálie/ Brazílie
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30 a 100ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Kdo by neznal úžasnou vůni čerstvých mandarinek. Tento esenciální olej byl získán lisováním kůry plně zralých plodů. Patří k nejsladším citrusovým esencím. Z mandarinek se ale esenciální olej dá lisovat i ve chvíli, kdy jsou ještě zelené. Takový esenciální olej je lehce pikantnější, svěžejší, výraznější. Najdete ho u nás samozřejmě taky. Náš esenciální olej ze zelené mandarinky má rovněž potravinářský BIO certifikát.

Mandarinkový esenciální olej se proslavil hlavně jako esenciální olej „dětských pokojíčků“. Je velmi vhodný pro děti, navozuje příjemnou uklidňující atmosféru.

Náš mandarinkový éterický olej je BIO certifikovaný a navíc v kvalitě i pro vnitřní užití. Chuť a vůni mandarinek si tak můžete doslova vychutnat – stačí přidat pár kapek při přípravě jídla.

  • Proč používat náš mandarinkový esenciální olej ve studené kuchyni, při vaření a pečení? Protože…
  • … skvěle ochutí a provoní naše jídlo a pití.
  • … je zaručeně BIO a bez jakýchkoliv škodlivin (potvrzeno laboratorně).
  • … je vždycky po ruce a nezkazí se (na rozdíl od čerstvých BIO mandarinek).
  • … ve srovnání s čerstvými BIO plody vyjde levněji.
  • … nezanechává v jídle kousky kůry.
  • … má dosti univerzální použití.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vnější užití

Aromaterapeuticky, k inhalaci, masážím, do kosmetiky, parfémů i do drogerie

Mandarinka je jedním z nejsladších citrusů. Výborně se hodí do kosmetiky, parfémů i k ovonění prostředí.

Éterický olej z červené mandarinky se používá zejména:

když potřebujeme zvednout náladu, dodat chuť do života, podpořit hravost, při depresích, skleslosti, nespavosti, při trávicích potížích, při potřebě podpořit tok lymfy a odplavování škodlivin z těla.

V kosmetice se používá hlavně:

k ošetření aknózní, problematické, mastné pleti, pleti povadlé, proti vráskám, k péči o jizvičky, k zesvětlování skvrnek, při gynekologických potížích, při kvasinkách

Esenciální olej může při vyšších koncentracích způsobovat přecitlivělost pokožky na UV záření (může být fototoxický, i když názory se liší) - doporučujeme nepoužívat na pokožku před jejím vystavením slunci.

Vnitřní užití - potravinářské aroma

Mandarinkový esenciální olej má bezpočet užití v kuchyni. Můžeme ho použít po boku dalších tradičně používaných citrusů a nebo místo nich. Často působí originálněji, zajímavěji než pomeranč.

Užijeme ho zejména ve sladkých, sladkokyselých a sladkoslaných pokrmech.

Mandarinkový olej uplatníme v teplé i studené kuchyni a samozřejmě při pečení.

Krásně nám pomůže ochutit krémy, šlehačky, polevy a želé. Bude se hodit do buchet, koláčů, sušenek. Báječně si rozumí s čokoládou - přidat ho můžeme do pralinek, čokoládových krémů, polev. A samozřejmě do zmrzlin, sorbetů, mražených dezertů. Zrovna tak ho oceníme při přípravě nápojů.

Připravit s ním můžeme zálivky do salátů ovocných i zeleninových. Krásně nám pomůže dochutit a dovonět marinády na maso nebo ryby.

Vnitřní terapeutické užití

Náš mandarinkový esenciální olej můžeme využít jako doplněk stravy.

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Mandarinkový esenciální olej jako čistě přírodní aroma - použití v kuchyni

Mandarinková chuť často výborně zastoupí rozšířenější pomerančovou.

Tipy na použití mandarinkového esenciálního oleje

Skvěle se hodí například do pečiva, zákusků, dezertů, polev, džemů, salátových zálivek, marinád, sals či nápojů.

Orientační příklady dávkování:

  • Jogurt: 2 kapky na kelímek
  • Ovesná kaše: 2 kapky na misku
  • Salátový dresink: 1-2 kapky esenciálního oleje na lžíci rostlinného oleje
  • Poleva nebo krém (třeba z čokolády nebo mascarpone): 4-6 kapek na 200 g
  • Tvarohová náplň: kolem 5 kapek na 200 g tvarohu
  • Těsto: 5-15 kapek na 500 g (v závislosti na požadované intenzitě, tloušťce těsta a délce pečení)

Jako jiné éterické oleje, i tento je vysoce koncentrovaný a nemísitelný s vodou. Proto ho používáme zejména ve spojení s tukem, medem nebo alkoholem.

Mandarinkový éterický olej dávkujeme v závislosti na receptu. Nejlepší je začít jeho použitím zastudena, kdy si dávkování snadno odzkoušíme a přidáváme po kapkách, dokud nedosáhneme správné chuti. U jídla procházejícího tepelnou úpravou počítáme s tím, že se část esenciálního oleje odpaří.

Skvěle si rozumí s dalšími citrusy - třeba pomerančem nebo grepem, ale i levandulí nebo hřebíčkem.

Tipy pro použití do vonných směsí a synergií

Tipy pro použití do kosmetiky

  • do šlehaných másel
  • do balzámů na rty a univerzálních kelímků
  • do mycích produktů (třeba z naší tekuté mýdlové báze)
  • do zubních past, gelů a vod
  • do peelingů z cukru nebo soli

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest

Také doporučujeme…