Esenciální olej vavřín (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní vavřínový esenciální (éterický) olej španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití. Skvělý jako 100% přírodní potravinářské aroma.

Balení: 5 ml (další možnosti na objednávku)

209,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

  • Typ produktu: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Laurus nobilis (vavřín vznešený, vavřín ušlechtilý, bobkový list), chemotyp: 1.8-cineol, získán parní destilací listů, místo původu: Turecko/Albánie
  • Objem balení: 5 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Vavřín, jinak také bobkový list, známe hlavně z kuchyně. Vyrábí se z něj ale také báječný esenciální olej, který překvapí šíří benefitů a užití.

Další informace

Hmotnost 0,035 kg

Vnější užití (aromaterapie & kosmetika)

Do vonných směsí a synergií, do kosmetiky, masážních směsí a difuzéru... Látky v něm obsažené nevoní bakteriím, virům a kvasinkám.

Vhodný do vonných synergií a do difuzéru, když chceme ředit a uvolnit, podpořit vykašlávání.

Nápomocný jako součást směsí používaných při křečích a bolestech a do produktů k ošetření zánětlivých kloubních onemocnění.

Používá se při potížích v dutině ústní - aftách, zánětech dásní, bolestech nervů.

Užitečný, když chceme obnovit zdravou střevní mikrofloru.

Stimuluje mozek, podporuje intuici a kreativitu.

Odpuzuje hmyz (mimo jiné i moly) a roztoče.

Kosmetické produkty s jeho obsahem se hodí zejména pro pokožku s akné a vřídky, nabízí anti-age účinky. Rovněž se přidává do produktů podporujících tok lymfy.

Doporučuje se však řádné ředění v kosmetických produktech, protože může dráždit.

Využití v gastronomii

Bobkový list se používá do řady českých jídel a samozřejmě ho najdeme i třeba v kuchyni středomořské.

Vavřín napomáhá k typické chuti mnoha jídel - polévek, luštěninových jídel, omáček nebo dušených pokrmů. Skvěle se uplatní i ve studené kuchyni, kde nám esenciální olej umožní dostat do pokrmu chuť suroviny bez nutnosti tepelné úpravy.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest