Esenciální olej šalvěj španělská BIO (potr. kvalita)

100% čistý přírodní BIO esenciální olej ze španělské šalvěje španělské značky Terpenic pro vnější i vnitřní užití, s potravinářským certifikátem.

239,00  vč. DPH

Skladem

ks
Katalogové číslo: AESALDOH0010 Kategorie: ,

Základní údaje o esenciálním oleji:

  • Klasifikace: potravinářské aroma – 100% přírodní čistý BIO esenciální olej jednodruhový, vyrobený dle evropské legislativy pro potravinářské výrobky
  • Druh rostliny: Salvia lavandulifolia
  • Způsob získání: parní destilací listů a květů
  • Chemotyp: 1.8-cineol
  • Místo původu: Španělsko
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Vnější užití

Působí protiinfekčně a antisepticky. Pomáhá vykašlávat. Celkově tonizuje. Má dezodorační účinky, pomáhá při nadměrném pocení. Tonizuje lymfatický a oběhový systém.

Napomáhá soustředění a podporuje myšlení. Je vhodná při nervovém vypětí, stresu a vyčerpání.

Používá se při léčbě problémů v oblasti ORL, tedy při nachlazeních, zánětech dutin, zánětech průdušek atd. Tradičně se užívá k ošetření zánětu dásní.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.