Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej lavandin BIO (vnější & vnitřní užití)

BIO certifikovaný esenciální (éterický) olej z lavandinu od Terpenicu, klon Super. Je nejpodobnější levanduli lékařské, má však výraznější aroma. Skvělý do kosmetiky, vonných směsí i jako potravinářské aroma.

Od 185,00 

Popis

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní BIO certifikovaný esenciální (éterický) olej jednodruhový, vyrobený dle evropské legislativy v kvalitě pro vnitřní užití, značený jako potravinářské aroma
  • Detail: Lavandula burnatii, klon Super, získán parní destilací nadzemní části rostliny, chemotyp: linalyl acetate, linalool, místo původu: Španělsko
  • Balení: 10 ml nebo 30 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 100ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

Lavandin je jedním z kultivarů levandule. Občas se o něm mluví jako o francouzské levanduli. Byla totiž vyšlechtěna za účelem použití při výrobě parfémů a mýdel. Je podobná levanduli lékařské, na rozdíl od ní má větší množství květů a tím pádem se z rostlinky získá větší množství esenciálního oleje. Je proto dostupnější a nejčastěji ji najdeme v levandulových produktech. Klon super je pravé levanduli nejpodobnější.

Moje oblíbená alternativa ke klasické (a dražší) pravé levanduli. Voní krásně, účinky má podobné a díky lepší ceně je parádní všude tam, kde je větší spotřeba. Pravou levanduli si nechávám hlavně do kosmetiky nebo pro terapeutické využití.

Další informace

Hmotnost -
velikost

10 ml, 30 ml

Vnější užití lavandinového esenciálního oleje

Aromaterapeuticky, k inhalaci, do masážních olejů, kosmetiky, parfémů i drogerie

Kdy se lavandin uplatní? Při potřebě desinfikovat, při zánětech nebo když potřebujeme podpořit hojení. Když chceme zklidnit pokožku, včetně pokožky podrážděné po opalování. Při potížích dýchacích cest, při zahlenění. Napomáhá k uvolnění svalstva a úlevě od bolesti.

Když chceme příznivě působit na psychiku - uklidnit, uvolnit, odbourat stres, ale pozor, může i snižovat tlak.

V kosmetice lavandin najdeme hlavně v produktech pro pokožku s problémy - s ekzémem, lupénkou, akné. Vhodný při svědění pokožky, třeba v případě štípanců. Užitečný je i v intimní kosmetice. A samozřejmě se lavandin hojně používá k parfemaci.

Vaření

Lavandinový esenciální olej můžeme využít jako potravinářské aroma třeba při přípravě zákusků, dezertů, lanýžů a čokoládových pochoutek, sirupů, džemů, cukrářských krémů či nápojů, třeba letních limonád. Příjemná může být konzumace hlavně večer před spaním nebo ve chvílích, kdy se chceme zklidnit. Jemnější než lavandin je levandule lékařská.

Dobře se hodí dohromady třeba s pomerančem, mandarinkou nebo citronovou trávou.

Jako jiné esenciální oleje, i tento je vysoce koncentrovaný a nemísitelný s vodou. Proto ho používáme vždy po naředění - k tomu je nejjednodušší použít potraviny s obsahem tuků či vysokou koncentrací cukru (med) nebo alkoholu.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se éterický olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití éterického oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest