Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej růže damašská (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní integrální esenciální olej získaný destilací okvětních plátků damaškových růží. Opojná vůně růží ukrytá v lahvičce, v nejvyšší kvalitě vhodné i pro použití do potravin.

S garancí čistoty a pravosti.

Balení: 2 ml (další možnosti na objednávku)

1.880,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

  • Klasifikace: potravinářské aroma – 100% přírodní čistý esenciální olej jednodruhový, vyrobený dle evropské legislativy pro potravinářské výrobky
  • Detail: Rosa damascena, chemotyp: citronellol, získán parní destilací květů, místo původu: Bulharsko
  • Objem balení: 2 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 5 a 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

Opojná vůně růží ukrytá v lahvičce. Velmi vzácný esenciální olej. Pokud hledáte ekonomičtější alternativu, zkuste růžové absolue. A nebo Cor de Drac, už hotový pleťový olej z jojoby s damašskou růží.

Jaký je rozdíl mezi esenciálním olejem a absoluem? Esenciální olej je získán parní destilací, což je metoda technologicky méně nákladná, ovšem s velmi malou výtěžností. Esenciální olej je vždy upřednostňován aromaterapií před absoluem, bývá zpravidla jemnější a obsahuje pouze těkavé látky. Absolue je vyrobené technologicky náročnější metodou rozpouštění, ale výtěžnost je vyšší – obsahuje všechny těkavé látky i řadu látek netěkavých. V případě Terpenicu jsou oba produkty v kvalitě pro vnitřní užití.

Růže je velmi ceněným komponentem parfémů, ale i pleťové kosmetiky a své využití nachází i v cukrářství – tedy pokud je v kvalitě vhodné pro vnitřní užití. A ten náš je.

Další informace

Hmotnost 0,032 kg

Vnější užití

(jako ingredience do aromaterapeutických směsí, kosmetiky, difuzéru, vonných kompozic…)

Jako ingredienci do produktů k aplikaci na pokožku používejte vždy v přiměřeném ředění.

V kosmetice vyniká zejména v péči o zralejší pleť, případně o pleť postiženou ekzémem. Podporuje regeneraci tkání. Používá se při depresích i v období stresu, uklidňuje. Pro svoji smyslnost se používá pochopitelně i jako afrodiziakum. Podporuje pocit ženskosti.

Kulinářské užití

Esenciální olej můžeme použít jako přírodní potravinářské aroma, ať už v tradiční kuchyni nebo moderní kreativní gastronomii. Propůjčí receptům svoji chuť a vůni a pomůže zpestřit jídelníček.

Vždy dbáme na bezpečné užití esenciálních olejů. Zásadně se nepoužívají k přímé spotřebě v čistém stavu. Vždy je třeba je dostatečně naředit a respektovat jejich lipofilní povahu - tedy schopnost rozpustit se v tucích/alkoholu a neschopnost mísit se s vodou. V případě, že je chcete smísit s vodou, můžete použít například tento solubilizátor.

V závislosti na dávkování u vybraných olejů doporučujeme zohlednit možné kontraindikace.

Další informace k užití

Esenciální olej je získán destilací (nebo lisováním) rostlinného materiálu. Je tvořen lipofilními, do různé míry těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině nebo přirozeně vznikajícími při destilaci. Tyto molekuly určují jeho charakter, dávají mu specifické vlastnosti, také aroma a chuť. Esenciální oleje Terpenic jsou 100% čisté přírodní integrální získané kompletní destilací rostliny. Jsou chemotypované - byla laboratorně analyzována jejich kompozice za účelem charakterizace jejich profilu, ověření autenticity a čistoty. 

Použití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým užitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci legislativně stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Na těchto stránkách se nevěnujeme problematice terapeutického užívání. To je předmětem disciplíny vědecké (nebo také lékařské) aromaterapie. U vybraných produktů se můžete setkat se zdravotními a dalšími tvrzeními, které jsou v souladu s platnou legislativou. Budou jako takové jasně označené (*). Účinky, pro které se esenciální olej používá populární aromaterapií, v kosmetice či při inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou musí být informované a doporučujeme ho zásadně konzultovat s odborníkem.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest