Mandlový olej (sladká mandle)

100% čistý přírodní olej lisovaný ze sladkých mandlí, lehce rafinovaný, aby nabídl ty nejlepší vlastnosti pro kosmetické užití. Od španělské značky Terpenic.

Od 115,00 

Zrušit výběr

Kvalitní olej z jader sladkých mandlí, lehce rafinovaný, pro dosažení optimálních vlastností. Díky tomu je stabilnější, má menší sklony ke žluknutí. Výborně se tak hodí i pro přípravu macerátů nebo k výrobě kosmetiky. Ve srovnání s panenským olejem má také jen nepatrné aroma. Je velmi jemný k pokožce.

Tento olej je vhodný k vnějšímu užití.

V nabídce máme i panenský mandlový olej. Ten je vhodný zejména tam, kde hledáme specificky účinky mandlového oleje a nebo potřebujeme olej vhodný k vnitřnímu užití.

Složení: 100% čistý olej ze sladkých mandlí – Prunus amygdalus dulcis Oil

Balení: 100, 250 ml nebo 1 litr, baleno v lahvičce z tmavě hnědého skla s kapací vložkou pro pohodlné používání přímo z výroby

Na objednávku může být i 500 a 5000ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.

Země původu: Španělsko

Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Další informace

Hmotnost 0.32 kg
Balení:

100 ml, 250 ml, 1000 ml

Mandlový olej je výborný pro ošetření všech typů pleti, včetně pleti suché a podrážděné, zralé pleti, zrovna jako pokožky rozpraskané nebo trpící seboreou. Vhodný pro ošetření strií.

Vhodný také pro dětskou a miminkovskou pokožku.

Napomáhá k elasticitě, změkčuje, podporuje hydrataci.

Skvěle se uplatní k přímému ošetření pokožky, ale také jako součást směsí nebo produktů. Speciálně se hodí k míchání masážních olejů, synergií, olejových parfémů, masek, výrobě krémů a mlék.

Jak mandlový olej použít?

Pár kapek vmasírujeme do navlhčené pokožky. Jako základ pro jeho aplikaci vám skvěle poslouží hydroláty - třeba hydrolát z neroli, damašské růže nebo máty peprné. Tak nejlépe podpoříte hydrataci pokožky a budete mít z použití oleje největší užitek.

Výroba macerátu

Tento mandlový olej je skvělým maceračním základem. Receptů a inspirace na výrobu macerátů najdete bezpočet. Samotný postup je pak velmi jednoduchý - naplníte sklenici rostlinným materiálem - zavadlým nebo sušeným, přidáte oleje tolik, aby byla jeho hladina nad macerovaným materiálem, zavíčkujete a uložíte (až na výjimky) do tmy na několik týdnů. Macerát pak zcedíte a dále použijete dle potřeby.

Macerace esenciálních olejů

Některé velmi husté esenciální oleje se těžko rozpouštějí v olejích, krásně se v nich ale vymacerují. Typicky mezi ně patří třeba peruánský balzám, sladce vonící a připomínající vanilku. Postup je stejný jako o macerace rostlin, jen s tím rozdílem, že necháme macerovat pár kapek. Aromatizovaný olej můžeme odlévat a po nějakou dobu nahrazovat novým.

Jak mandlový olej využít ještě lépe?

Mandlový olej je skvělým a cenově dostupným základem pro výrobu pleťových sér a sér k ošetření očního okolí. Přidat do něj můžeme dražší, vzácnější oleje - arganový, malinový, brusinkový. Společně jim to bude náramně slušet v téhle praktické lahvičce s pipetou.

Výborně poslouží k odlíčení - a zvládne i spoustu voděodolných líčidel. Stačí na navlhčený tamponek přidat pár kapek oleje a jemně se odlíčit.

Je dobrým základem vonných synergií - je prakticky bez vůně a vhodný prakticky pro všechny.

Dobře poslouží i v jiných recepturách, kde chceme mít kvalitní čistý rostlinný olej, navíc univerzálně vhodný a cenově dostupný.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest

Také doporučujeme…