Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej slaměnka - smil italský BIO (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní BIO esenciální (éterický) olej ze slaměnky italské španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití, s potravinářským certifikátem. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma.

Balení: 5 ml (další možnosti na objednávku)

798,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

Základní údaje o esenciálním oleji:

Klasifikace: potravinářské aroma – 100% přírodní čistý BIO esenciální olej jednodruhový, vyrobený dle evropské legislativy pro potravinářské výrobky

Detail: Helichrysum italicum (smil italský, slaměnka italská), způsob získání: parní destilací květů, chemotyp: neryl acetate, místo původu: Itálie/Korsika/Francie

Objem balení: 5 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby

Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.

Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

 

Slaměnkový esenciální olej patří mezi vzácné éterické oleje. Používá se hlavně kosmeticky, ale mnozí ho milují i v kuchyni, kdy jim pomůže dochutit pokrmy. Slaměnce se totiž často říká kari bylinka, má výraznou kořenitou vůni.

Další informace

Hmotnost 0,035 kg

Vnější užití

(jako ingredience do aromaterapeutických směsí, kosmetiky, difuzéru, vonných kompozic…)

Jako ingredienci do produktů k aplikaci na pokožku používejte vždy v přiměřeném ředění.

Asi nejvíce se slaměnka proslavila v péči o žíly i drobné žilky. Podporuje jejich zdraví, najdeme ji proto v přípravcích na křečové žíly, na kuperózu, rosaceu. Používá se taky k ošetření pohmožděnin, pomáhá u modřin. Ocení ji tak často rodiče malých nezbedníků.

Kromě toho se používá k ošetření pokožky s akné, na jizvy a spáleniny, na ekzémy i na podráždění. A samozřejmě i k ošetření vrásek.

Také pomáhá při nervovém vyčerpání.

Užití v kuchyni

S oblibou se používá do pokrmů, třeba masitých, do marinád...

Další informace k užití

Esenciální olej je získán destilací (nebo lisováním) rostlinného materiálu. Je tvořen lipofilními, do různé míry těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině nebo přirozeně vznikajícími při destilaci. Tyto molekuly určují jeho charakter, dávají mu specifické vlastnosti, také aroma a chuť. Esenciální oleje Terpenic jsou 100% čisté přírodní integrální získané kompletní destilací rostliny. Jsou chemotypované - byla laboratorně analyzována jejich kompozice za účelem charakterizace jejich profilu, ověření autenticity a čistoty. 

Použití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým užitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci legislativně stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Na těchto stránkách se nevěnujeme problematice terapeutického užívání. To je předmětem disciplíny vědecké (nebo také lékařské) aromaterapie. U vybraných produktů se můžete setkat se zdravotními a dalšími tvrzeními, které jsou v souladu s platnou legislativou. Budou jako takové jasně označené (*). Účinky, pro které se esenciální olej používá populární aromaterapií, v kosmetice či při inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou musí být informované a doporučujeme ho zásadně konzultovat s odborníkem.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest