Esenciální olej peruánský balzám (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní esenciální (éterický) olej z peruánského balzámu španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma s překrásnou téměř vanilkovou vůní.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

247,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Myroxylon balsamum, chemotyp: benzyl benzoát, benzyl cinnamate, získán parní destilací oleoreziny, místo původu: Peru/El Salvador
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Peruánský balzám patří mezi ty esenciální oleje, které nás potěší plnou sladkou vůní. Je výbornou alternativou k jinak drahé vanilce. A kromě úžasné vůně má ještě řadu benefitů, zejména pro naši pokožku.

Tento esenciální olej nebyl nijak ředěn, je proto hustý a s oleji se nemísí příliš dobře. Doporučuju proto připravit s ním voňavý macerát nebo tinkturu, kterou pak užijete při přípravě kosmetiky i sladkých dobrot.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vnější užití

aromaterapeutické, k přípravě masážních a vonných kompozic, do difuzéru a kosmetiky…

Peruánský balzám patří do stejné voňavé rodiny jako benzoe. Určitě se tak uplatní v parfémech a další voňavých produktech, ale krásně poslouží i k dalším účelům.

V kosmetice je vhodný do produktů používaných při vyrážkách, ekzémech, hodí se na suchou, citlivou a popraskanou kůži, k ošetření spálenin, vřídků a komplikovaných jizev.

Podporuje krevní oběh.

Uplatní se u chorob dýchacích cest a u chřipky.

Využití v gastronomii

Peruánský balzám svou vůní velmi připomíná vanilku, je proto skvělou součástí sladkých receptů. Nejsnadněji ho využijeme právě ve formě macerátu nebo tinktury.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest