Esenciální olej palo santo (guajakové dřevo, vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní esenciální (éterický) olej z palo santo (guajakové dřevo) španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

229,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Bulnesia Sarmientoi (někdy se nazývá také olej z guajakového dřeva, i když z něj nepochází), chemotyp: guaiol, bulnesol, získán parní destilací dřeva, místo původu: Paraguay
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Jako palo santo se označuje celá řada rostlin. Často se tak nazývá taky esenciální olej, případně jiný rostlinný materiál získaný z rostliny bursera graveolens, avšak účinky i vůní se značně liší.

Konkrétně pro naše palo santo je typická mimo jiné vysoká hustota, kterou si olej zachoval, protože nebyl ředěn. Při pokojové teplotě má velice hustou konzistenci, zkapalňuje při teplotě kolem 40 stupňů. Po zkapalnění zpět tuhne zpravidla velice pozvolna. Před použitím je tak třeba ho lehce nahřát (například pozvolna ve vodní lázni) nebo odejmout kapátko a špachtličkou odebrat potřebné množství. Většina prodejců tento esenciální olej ředí, ať už alkoholem nebo jinými přírodními nebo syntetickými rozpouštědly. Naše neředěné palo santo si můžeme ve vysokoprocentním alkoholu rozpustit sami také v koncentraci, jaká nám vyhovuje.

Vzhledem k nárůstu obliby tohoto esenciálního oleje v aromaterapii je důležité dbát na udržitelnost jeho získávání. Náš esenciální olej pochází z pečlivě vybraných udržitelných zdrojů.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vnější užití

Do kosmetiky, difuzéru, vonných produktů a drogerie

Zklidňuje, uzemňuje, navozuje klid a pohodu. Hodně se používá ke spirituálním účelům.

Využívá se při výrobě parfémů, kde ho najdeme v základu nebo srdci, zastává také roli fixátoru.

Vhodný do produktů používaných při bolestech včetně bolestí hlavy a kloubů, i jejich zánětech. Je podporou při alergii. Uplatní se ve chvílích, kdy chceme podpořit imunitu, při infekcích dýchacích cest a podpoře oběhového systému.

Používá se při potížích s lymfou a žílami a při hemoroidech.

Pomáhá při migrénách. Uplatní se v období stresu, nervozity, při panických stavech. Podporuje koncentraci.

Odpuzuje některé druhy hmyzu.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest