Esenciální olej kopr BIO (potr. kvalita)

100% čistý přírodní BIO esenciální olej z koprového semínka španělské značky Terpenic pro vnější i vnitřní užití, s potravinářským certifikátem. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma.

249,00  vč. DPH

Skladem

ks
  • Klasifikace: 100% čistý přírodní BIO certifikovaný esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Anethum graveolens, chemotyp: karvon, limonen, získán parní destilací semen, místo původu: Maďarsko
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Jelikož je esenciální olej vyroben ze semen, má kořenitější vůni ve srovnání s listy.

Vnější užití

Užijeme ho při nachlazení a chřipce – ředí hlen, pomáhá při rýmě.

Podporuje trávení, pomáhá při křečích a plynatosti, podporuje pohyb ve střevech.

Pomáhá regulovat menstruační cyklus a podporuje tvorbu mléka. Je diuretický.

Působí dobře na nervový systém, tonizuje ho a působí antidepresivně.

Pozor, je třeba ho řádně ředit, aby nedráždil pokožku.

Užití v kuchyni

Samozřejmě se uplatní i v kuchyni při ochucování jídel. Jelikož je esenciální olej vyrobený ze semen, jeho vůně je zemitější, ne tak svěží.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.