Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej kasie (čínská skořice, vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní esenciální (éterický) olej z kasie španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma. Výborná alternativa k dražší skořici.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

157,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Cinnamonum cassia, získán parní destilací větviček a listů, chemotyp: trans-cinnamaldehyd, místo původu: Čína/Vietnam
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

Kasie nebo taky čínská skořice je velmi podobná skořici klasické (a často se vědomě i nevědomě zaměňují) – to protože obsahuje ve vysoké koncentraci tu samou látku, která dává charakteristickou chuť a vůni klasické cejlonské skořici. Kasie je ovšem mnohem ekonomičtější alternativou.

Sladká kořenitá vůně se uplatní hlavně při tvorbě vonných kompozic, ať už do parfémů nebo do difuzéru. Potěší nás taky v kuchyni, kde najde rozmanité uplatnění. Pokud si chcete skořicovou chuť dopřávat častěji, sáhněte přeci jen po klasické skořici – kasie totiž obsahuje problematické kumaríny.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vnější užití

Aromaterapeuticky, k inhalaci, do masážních olejů, kosmetiky, vonných kompozic

Kasie má podobné vlastnosti jako skořice - přidává se proto zejména do vonných kompozic pro okořenění. Povzbuzuje.

Pozor, kasie dráždí pokožku, proto je velmi důležité je při použití na kůži dostatečně ředit. Z tohoto důvodu se zas tak moc nepoužívá do kosmetiky. Tam se s ní setkáme spíš přímo cíleně pro řešení konkrétních problémů.

Užití v kuchyni

Jako 100% přírodní potravinářské aroma tam, kde bychom použili skořici. Ale pozor, kasie obsahuje větší množství kumarínu. Pokud tedy chcete esenciální olej v kuchyni používat častěji, zvolte raději klasickou cejlonskou skořici.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest