Esenciální olej fenykl sladký (potr. kvalita)

241,00  vč. DPH

Skladem

ks
Katalogové číslo: AEHIUDOZ0010 Kategorie: , ,

Základní údaje o produktu:

  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Druh rostliny: Foeniculum vulgare Miller var. Dulcis
  • Chemotyp: trans-anethol
  • Způsob získání: parní destilací semen
  • Místo původu: Maďarsko
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

 

Esenciální olej získaný z fenyklu nepatří mezi ty nejpoužívanější a to je docela škoda. Přináší nám dlouhou řadu zajímavých účinků. Mezi dominantní látky v jeho složení patří trans-anethol, tatáž látka, kterou najdeme ve velkém množství v anýzu a badyánu.

Vnější užití

Pomáhá při potížích trávicího traktu – při zácpě, syndromu dráždivého tračníku, křečích… Také ulevuje při pocitu nevolnosti a bolestech.

Používá se při menstruačních bolestech a křečích a při PMS, ale také potížích s plodností, u endometriozy a potížích spojených s menopauzou. Mimikuje estrogen a tradičně se používá k podpoře tvorby mléka.

Pomáhá při zadržování vody a tedy i celulitidě a natékání nohou.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů jsou legislativně stanoveny maximální limity co do množství použitého v potravinách.