Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej badyán (vnější & vnitřní užití)

Sladce kořenitý badyánový esenciální (éterický) olej v vhodný pro použití do jídla i kosmetiky. 100% čistý přírodní a naprosto báječně vonící.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

118,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

Základní údaje o produktu:

  • Klasifikace: 100% čistý neupravovaný přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Illicium verum (badyáník pravý), získán: parní destilací ze semen, chemotyp: trans-anetol, místo původu: Vietnam
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapátkem přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

O rostlině

Badyáník pravý je stálezelený listnatý strom, jehož domovinou je oblast od Indie po Čínu. Jeho plody připomínají měchýřky a tvoří známé hvězdičky. Obsahují lesklá semena. Chutí a vůní je podobný anýzu, proto se v některých jazycích jmenuje hvězdicovitý anýz.

Podobný a snadno zaměnitelný je plod japonského badyáníku posvátného, ten je však jedovatý.

Použití badyánového esenciálního oleje

Badyánový esenciální olej má typickou sladce kořenitou vůni a tudíž i široké uplatnění. Je třeba vždy mít 100% jistotu, že je esenciální olej vyroben z badyánu, ne plodu podobného, avšak jedovatého badyáníku posvátného.

Charakter vůně: kořenitá, nasládlá, teplá, dominuje mu anetol – substance nacházející se i v anýzu a fenyklu

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vaření

V kuchyni nám poslouží velmi dobře při přípravě sladkých i slaných pokrmů, za tepla i za studena a při pečení. Badyán, tak jako podobně vonící anýz, najdeme v receptech mnoha kuchyní po celém světě. Často se míchá s dalším kořením, třeba skořicí.

Uplatníme ho při pečení různých druhů moučníků, sušenek nebo cukroví. Esenci můžeme přidat i o do krémů, náplní a polev. Vylepšit jí můžeme čokoládu a dobroty z ní.

Dobře se kombinuje s ovocem, zejména podzimním.

Badyán patří i do slané kuchyně, zejména v Asii ho najdeme třeba ve směsi koření na maso. Přidat ho tak můžeme kupříkladu do marinád.

Dobře se hodí i do nápojů, hlavně teplých. Můžeme esenci použít třeba k aromatizaci čaje nebo kávy.

Protože je esenciální olej nerozpustný ve vodě, kombinujeme ho nejčastěji s tuky, případně dalšími látkami, se kterými se dobře smísí - s medem, alkoholem, potravinami gelovité konzistence...

Aromaterapie aneb kosmetika & inhalace (vnější užití)

Do vonných směsí, masážních olejů, do kosmetiky, parfémů a proti hmyzu

Badyán se uplatňuje ve vonných synergiích v období nachlazení a chřipek.

Má sedativní účinky, používá se k podpoře spánku a zklidnění při bolestech.

V kosmetice voní nám, ale ne už tak mikrobům. Pomáhá eliminovat flíčky, působí proti vráskám.

Přidává se i do produktů ústní hygieny. Používá se proti vším a do produktů proti hmyzu.

Skvěle jde dohromady s dalším kořením - třeba skořicí, muškátovým oříškem, dále s pomerančem, mandarinkou, taky třeba vanilkou, ylang ylangem nebo cedrem.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest