Esenciální olej anýz (vnější & vnitřní užití)

100% čistý přírodní anýzový esenciální (éterický) olej španělské značky Terpenic vhodný i k vnitřnímu užití. Skvělý i jako 100% přírodní potravinářské aroma.

Balení: 10 ml (další možnosti na objednávku)

312,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Katalogové číslo: AEANIDOZ0010 Kategorie: , ,
  • Klasifikace: 100% čistý přírodní esenciální olej, jednodruhový, vyrobený a značený jako potravinářské aroma dle EU norem pro potravinářské výrobky
  • Detail: Pimpinella anisum (anýz, bedrník anýz, anýz zelený), získán parní destilací semen, chemotyp: anethol, p-anisaldehyde, místo původu: Egypt/ Španělsko
  • Objem balení: 10 ml, baleno v tmavé skleněné lahvičce s kapací vložkou přímo z výroby
  • Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.
  • Výrobce: Terpenic Labs, Španělsko

Kdo by neznal vůni a chuť anýzu? Aromatická anýzová semena propůjčují vůni nejednomu tradičnímu středomořskému nápoji. Známe ho třeba z likérů podporujících trávení, ale i z různého pečiva nebo cukrovinek. Příjemně se uplatní i v kosmetice nebo při přípravě vonných synergií.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg

Vnější užití

(aromaterapeutické užití, jako kosmetická surovina, pro výrobu vonných směsí, ...)

Anýzový esenciální olej se přidává do masážních směsí používaných při trápení s trávením, při zácpě a křečích. Zrovna tak při křečích jiného charakteru, při bolesti svalů a kloubů.

Pro děti volíme místo anýzu raději sladký fenykl.

Mimikuje estrogen. Nedoporučuje se intenzivní používání u osob se zvýšeným rizikem tzv. hormonálně dependentní rakoviny.

Kulinářské využití

Anýz má široké uplatnění v kuchyni, takže ho snadno využijeme při přípravě pokrmů, sladkostí i nápojů.

Nedoporučujeme ho však užívat intenzivně - spíš sem tam si vychutnat jeho příjemné aroma. To zejména proto, že obsažený anethol je dle některých studií považován za fytoestrogen.

Vnitřní terapeutické užití

Esenciální olej je tvořen těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině. Nese její aroma a chuť a také řadu terapeuticky zajímavých látek.

Na těchto stránkách nepojednáváme však o tomto esenciálním oleji ve smyslu doplňku stravy a jeho používání k terapeutickým účelům. Neuvádíme zde zdravotní a výživová tvrzení. Účinky, pro které se esenciální olej používá kosmeticky nebo k inhalaci, nelze považovat za účinky platné i při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou doporučujeme zásadně konzultovat s odborníkem.

Užití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým využitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest