Zobrazit všechny výsledky...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Esenciální olej ajowan (vnitřní & vnější užití)

Čistý přírodní esenciální (éterický) olej z ajowanu španělské značky Terpenic. S typickou kořenitou chutí a vůní.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg
Balení:

10 ml

230,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

Specifikace: 100% čistý přírodní integrální esenciální olej získaný kompletní destilací rostliny, chemotypovaný

Kategorie produktu: potravinářské aroma

Destilovaná rostlina: Trachyspermum ammi (koptský kmín, drsnoplodík moravčinovitý, adžvain, adžvajen, adžvan, ajwain), semena

Chemotyp: thymol, γ-terpinene, p-cymen

Místo původu: Indie

Užití: vnitřní (potravinářské), vnější (kosmetická surovina, parfemace)

Kvalita: konvenční

Balení: lahvička z hnědého skla s kapací vložkou, originálně baleno z výroby

Na objednávku může být i 30ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.

Výrobce: terpenic lab S.L., Carrer de Vulcà, 55-57, 08530 La Garriga, Barcelona, Španělsko

 

Semena ajowanu připomínají kmín, vůní jsou ale podobné tymiánu. Mají výraznou chuť a aroma, které se propisují do esenciálního oleje.

Tradiční užití nachází v Ayurvedě, perské a řecké medicíně.

Další informace

Hmotnost 0,045 kg
Balení:

10 ml

Vnější užití

(jako ingredience do aromaterapeutických směsí, kosmetiky, difuzéru, vonných kompozic…)

Jako ingredienci do produktů k aplikaci na pokožku používejte vždy v přiměřeném ředění.

Jeho vůně pomáhá při psychickém vyčerpání, zklidňuje.

Látky obsažené v esenciálním oleji z ajowanu nevoní škále mikroorganismů včetně virů a rovněž řadě parazitů a hmyzu.

Vhodný do kosmetiky i vlasových produktů, zejména se hodí k ošetření pokožky s drobnými rankami a akné. Dále se používá do produktů k ošetření bolavých míst, do masážních olejů na podporu trávení a oběhového systému.

Patří mezi lehce dermokaustické esenciální oleje, může tedy pokožku a sliznice dráždit, proto je důležité ho při aplikaci na pokožku ředit.

Kulinářské užití

Esenciální olej můžeme použít jako přírodní potravinářské aroma, ať už v tradiční kuchyni, nebo moderní kreativní gastronomii. Propůjčí receptům svoji chuť a vůni a pomůže zpestřit jídelníček.

Vždy dbáme na bezpečné užití esenciálních olejů. Zásadně se nepoužívají k přímé spotřebě v čistém stavu. Pokaždé je třeba je dostatečně naředit a respektovat jejich lipofilní povahu - tedy schopnost rozpustit se v tucích/alkoholu a neschopnost mísit se s vodou. V případě, že je chcete smísit s vodou, můžete použít například tento solubilizátor.

V závislosti na dávkování u vybraných olejů doporučujeme zohlednit možné kontraindikace.

Další informace k užití

Esenciální olej je získán destilací (nebo lisováním) rostlinného materiálu. Je tvořen lipofilními, do různé míry těkavými molekulami nacházejícími se v rostlině nebo přirozeně vznikajícími při destilaci. Tyto molekuly určují jeho charakter, dávají mu specifické vlastnosti, také aroma a chuť. Esenciální oleje Terpenic jsou 100% čisté přírodní integrální získané kompletní destilací rostliny. Jsou chemotypované -  jejich kompozice byla laboratorně analyzována za účelem charakterizace jejich profilu, ověření autenticity a čistoty.

Použití esenciálního oleje ve smyslu potravinářského aroma není terapeutickým užitím. U některých esenciálních olejů (respektive látek v nich obsažených) je pro konzumaci legislativně stanoveno maximální bezpečné množství. Esenciální olej je pro dané užití bezpečný za předpokladu, že je použit v množství bezpečném pro konkrétní esenciální olej.

Na těchto stránkách se nevěnujeme problematice terapeutického užívání. To je předmětem disciplíny vědecké (nebo také lékařské) aromaterapie. U vybraných produktů se můžete setkat se zdravotními a dalšími tvrzeními, která jsou v souladu s platnou legislativou. Budou jako taková jasně označena (*). Účinky, pro které se esenciální olej používá populární aromaterapií, v kosmetice či při inhalaci, nelze považovat za účinky platné ani při vnitřním užití. Užívání esenciálního oleje terapeuticky vnitřní cestou musí být informované a doporučujeme ho zásadně konzultovat s odborníkem.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Esenciální olej ajowan (vnitřní & vnější užití)”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Možnosti dopravy

Balíčky odcházejí každý všechní den kolem poledne a zpravidla stihneme odeslat i objednávky z téhož dopoledne. Víme, že rychle doručený balíček potěší.

Česká republika
Slovensko