Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zářijový vánek v našem skladu. Dala jsem do akce řadu šarží, abychom to tu provětrali a udělali místo pro nové šarže pro vánoční nákupy. Udělejte si radost z akční nabídky. Objednejte zboží za min. 1500 Kč a přibalíme citronovou trávu. Přidejte si ho v košíku.

Černý kmín olej panenský BIO (černuchový olej, vnější & vnitřní užití)

BIO certifikovaný panenský černuchový olej nebo taky olej lisovaný z černého kmínu, z prvního lisu za studena, od Terpenicu. Vhodný jako surovina do kosmetiky pro péči o pokožku, vlasy i k vnitřnímu užití.

Balení: 60 ml (další možnosti na objednávku)

279,00  vč. DPH

Skladem - ihned k odeslání

Popis

Výborný olej nejen pro péči o pokožku, používaný už starými kulturami mimo jiné v Egyptě a Sýrii.

Náš olej je v RAW kvalitě vhodné pro vnitřní užití – využijeme ho v kuchyni ke zpestření pokrmů i v rámci (fyto)terapie. Je certifikovaný jako BIO potravina.

Složení: 100% čistý přírodní olej ze semen černého kmínu – Nigella sativa Seed Oil

Balení: 60 ml, baleno v lahvičce z tmavě hnědého skla s kapací vložkou pro pohodlné používání přímo z výroby

Na objednávku může být i 250 a 500ml balení. Potřebujete větší množství? Můžeme nabídnout i balení velkoodběratelské. Pro další informace a objednávky nás, prosím, kontaktujte.

Výrobce: terpenic lab S.L., Španělsko

Další informace

Hmotnost 0,13 kg

Vnější užití černuchového oleje

Olej z černého kmínu se hodí pro všechny typy pokožky, zejména však pro pokožku suchou, zralou, citlivou a podrážděnou nebo trpící nejrůznějšími neduhy - akné, ekzémy, lupénkou...

Pomáhá hojit jizvy a regenerovat. Působí proti mikroorganismům a je protizánětlivý. I proto se používá často právě pro péči o pleť s pupínky a boláčky.

Pomáhá při alergiích, zklidňuje.

Posiluje vlasy a nehty.

Jak ho kosmeticky nejlépe využít?

Olej používáme na navlhčenou pokožku - ať už na pokožku vlhkou ještě po mytí a nebo třeba po použití hydrolátu - skvěle poslouží třeba vilínový, levandulový nebo mátový. Tak nejlépe podpoříte hydrataci a budete mít z použití oleje největší užitek.

Používejte ho samotný a nebo ve směsi, společně s dalším olejem.

Vnitřní užití černuchového oleje

Uplatnění v kuchyni

Při přípravě pokrmů, zejména za studena nebo těsně před servírováním.

Terapeutické užití

Náš olej z černého kmínu má potravinářský BIO certifikát, lze ho tak užívat i v rámci (fyto)terapie nebo jako doplněk stravy.

Jak si účinky oleje z černého kmínu ještě lépe užít?

Černuchový olej můžeme použít v přípravě jednoduchých i důmyslnějších kosmetických produktů - přidat ho do pleťových olejů, sér a krémů, do mastí a balzámů, do vlasových produktů...

Pleťový olej

  • 15 ml oleje z černého kmínu
  • 15 ml druhého oleje naší volby
  • 30ml lahvička

Druhý olej volíme dle požadovaných účinků, zvolit můžeme například...

Pro další extra účinky a pro vůni můžete přidat pár kapiček esenciálního oleje - na každých 10 ml oleje můžete přidat 2-4 kapky nedráždivých éterických olejů.

Vnitřní užívání oleje z černuchy

Uplatnění černuchového oleje v kuchyni

Olej z černého kmínu má velmi příjemnou, lehce pikantní chuť. Ostatně semena černuchy seté se v některých částech světa používají jako koření.

Černuchový olej nám skvěle poslouží k dochucení pokrmů - například salátů, humusu a dalších luštěninových jídel, krémových polévek, sals, obložených topinek.

Nejlepší je používat ho za studena nebo těsně před servírováním. Zachová si tak maximum chuti, vůně i prospěšných látek.

Recenze a příspěvky

Zanechte recenzi. Podělte se s námi o vaši zkušenost. Ukažte nám, jak jste produkt použili. Inspirujme se navzájem. Moc děkujeme, že to s námi sdílíte!

Sdílené příspěvky a hodnocení...

Zatím tu nemáme žádný příspěvek.

×

Přihlášení

Continue as a Guest